-igen, lusta vagyok átírni az új címre, mert amúgy saját képek-
Hozzávalók:
-
3 tojás
-
6 dkg kristálycukor
-
18,5 dkg porcukor
-
10 dkg finomra darált mandula
-
Színes ételfesték (egy étkanál)
A tojásokat válaszd szét, majd kézi habverővel kezdd el felverni a fehérjét, ha már egy kicsit habos, add hozzá a kristálycukrot, és azzal verd nem kemény, inkább folyós habbá. Ha ezzel megvagy, egy másik edénybe tedd a mandulát, és szitáld rá a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverd a fehérjés-cukros habba. Ha színes macaronokat szeretnél, akkor most adj hozzá színes ételfestéket, és keverd el. Végy elő egy tepsit, tegyél rá sütőpapírt, majd a keverékből egy keveset tölts habzsákba, és nyomj belőle a papírra. Ha szétfolyik, akkor még sűrítsd egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de nem túl kemény, akkor jó. Ha elérte ezt az állapotot, akkor nyomj az adagolóval kis korongokat a sütőpapírra, majd hagyd egy órát állni őket szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Miután ez letelt, 140 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket, nagyjából tíz perc elég nekik. Kicsit hagyd kihülni őket, majd vedd elő a nutellát, és a korongok felét kend meg, a másik felét pedig a megkentek tetejébe nyomd, így már kész is vannak a kis édes szendvicseid.
-forrás: femina.hu-
|