Egy kifejezetten egyszerü mexikói ételről lenne most szó, mégpedig a Fajitas-ról. Ez egy tortilla labba tekert húsok, zöldségek és szószok együttese, mely könnyen elkészíthető, és kifejezetten finom. Lássuk mi kell hozzá:
Húsos öltelék:
-
1kg vékony csíkokr vágott csirke mell
-
2 gerezd zúzott fokhagyma
-
1 ek olivaolaj
-
1 tasak fajita fűszerkeverék (én még csak a METRÓ-ban láttam, de tuti van máshol is)
-
1 zacskó tortilla ( én a kisebbet ajánlom, egyszerübb sütni, illetve több kicsi mindig jobb, mint egy nagy adag)
-
Fél bögre víz
Zöldségek és egyebek:
-
paradicsom, uborka, hagymacsíra (avagy lilahagyma), fejessaláta izlés szerint
-
Guacamole szósz, sajt szósz, chilli szósz
A vastagfalú serpenyőt felmelegítjók és az 1 ek olívaolajban éppen, hogy megsütjük a hús kockákat/csíkokat, majd rászorjúk a fajita szósz alapot. Egy fakanál segítségével össszekeverjük és felöntjük a fél pohár vízzel illetve belerakjuk a zúzott fokhagymákat. Mégegyszer megkeverjük majd a tetőt ráhelyezve félre tesszük.
A zöldségeket felvágjuk/felcsíkozzuk és tálakon illetve edényekben tálaljuk, pont mint a szószokat (ez fontos, mivel ha "koszos" tehát pl. chillis kanállal belenyúlsz a sajtszószos dobozba akkor a sajtszósznak annyi, tehát megromlik. Amúgy eléggé tartósak tudnak lenni.)
A tortilla lapokat megsütjük és máris kezdhetünk enni. Én 2 megoldást ismerek.
-
Pizza szerü: megkened szósszal utána húst raksz rá és zöldségeket. (lásd: 2. kép)
-
Klasszikus: megkened szósszal, utána hús és szöldségek, majd palacsinta szerüen hajtogatod.
|